Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurje formira tri prihvatna centra za izbjeglice iz Ukrajine

I u Međimurju se formiraju centri za prihvat izbjeglog stanovništva iz ratom pogođene Ukrajine. Najveći sa smještajnim kapacitetom do 150 kreveta u Ivanovcu bit će otvoren već sutra. Još dva u pripremaju se u Donjem Kraljevcu i Pribislavcu, stoji u priopćenju iz Grada Čakovca.

U gradskoj vijećnici danas je održan operativni sastanak na čelu sa Stožerom civilne zaštite Međimurske županije na kojem su dogovoreni daljnji koraci u pomoći. Prihvatne centre koordinirat će Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec. Volonteri pak nastavljaju s prikupljanjem osnovnih potrepština.

Kako navode u priopćenju, pretpostavka je da 150 kreveta ipak neće biti dovoljno za prihvat. Stoga se pozivaju svi građani koji mogu osigurati adekvatni smještaj da se jave u svoj grad ili općinu. Sve mogućnosti za smještaj nadalje se koordiniraju s čakovečkim i županijskim stožerom civilne zaštite i Centrom 112. Iz Grada Čakovca navode da su u tijeku su i pregovori kako bi se građanima koji ponude smještaj refundirali troškovi režija za smještaj izbjeglica.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.