Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurje danas obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE DANAS ĆE BITI OBILJEŽENI U ČAKOVCU I PRELOGU.

Međimurska županija, Grad Čakovec i Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije obilježit će Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje programom pod nazivom „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Program obilježavanja u srijedu počet će u 17:30 sati Polaganje vijenca na spomen ploču kod igrališta NK Sloga. U 18 sati u Crkvi Svetog Antuna Padovanskog bit će služena sveta misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve obrane  Vukovara i Škabrnje.

 U 18.45 sati krenut će kolona sjećanja. Činit će ju Počasni zdrug UDVDR, Zrinska garda Čakovec, predstavnici Grada Čakovca i Međimurske županije, predstavnici udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije. Kolona će od Crkve krenuti ulicama Ivana Sokača, Preloškom, A. Starčevića, R. Boškovića i V. Nazora.

U 19.15 sati dolazak u Vukovarsku ulicu gdje će upaliti lampione kojima će ispisati u rotoru Vukovar.  U 19.50 sati nastavit će Zrinsko-Frankopanskom ulicom prema Perivoju Zrinski gdje će u 20 sati biti položen vijenac kod Spomen obilježje smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije. Prigodnim govorom obratit će se sudionik obrane Grada heroja Željko Sršan.

Grad Prelog

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje danas će obilježiti i predstavnici Grada Preloga, mjesnih odbora, braniteljskih udruga, učenici Osnovne škole Prelog i Srednje škole Prelog. U 17 sati ispred spomenika Domovinskom ratu u Prelogu. paljenjem svijeća bit će odana počast hrvatskom Gradu heroju te braniteljima koji su svoj život položili  na oltar Domovine.

Sutra, na Dan sjećanja, u 7 sati u župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu bit će služena sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Nakon mise, izaslanstva će položiti cvijeće i upaliti svijeće ispred spomenika Domovinskom ratu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.