Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurci ponovno napravili najdužu špagu

Najdužom gimnastičkom špagom u koju su se u Čakovcu uključili naši brojni sportaši, ali i građani oboren je novi rekord – čak 810 sudionika napravilo je špagu dugu 743 metra.

Ova sportska manifestacija održana je u organizaciji Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. Velik broj djece i odraslih poredali su se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage koja se protezala od Doma sindikata Ulicom kralja Tomislava do Franjevačkog trga i natrag do Trga Republike i Perivoja Zrinskih, a sudionike su podržali naš gimnastičar Filip Ude i jedan od najtrofejnijih sportaša Hrvatske Ivica Kostelić.

Četvrtu godinu uzastopce prve subote u svibnju točno u podne, a kao najava skorašnjeg gimnastičkog kupa u Osijeku, u sedam hrvatskih gradova organizirano je izvođenje najduže špage. Osim Čakovca najduža špaga izvodila se i u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, a u cijeloj špaga iznosi 2.248 metara.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.