Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Medicinska škola u Varaždinu postaje regionalni centar kompetentnosti

Medicinska škola Varaždin

Foto: Budući Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija

Medicinska škola Varaždin u dvjema je investicijama ukupne vrijednosti oko 90 milijuna kuna nakon kojih će postati jedno od najmodernijih središta za obrazovanje budućih zdravstvenih djelatnika.

Investicije se financiranju iz europskih fondova. Oko 40 milijuna kuna bit će uloženo u rekonstrukciju i dogradnju postojeće škole. S oko 48,8 milijuna kuna bit će uspostavljena kao regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Regionalni centar bit će opremljen specijaliziranom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe. Bit će to iskorak prema novoj organizacijskoj strukturi i unapređenju provedbe redovitog strukovnog obrazovanja koji bi trebao biti prilagođen potrebama tržišta.

Bit će prekretnica u obrazovanju kao i usavršavanju u pojedinim područjima, rekla je na predstavljanju projekta ravnateljica Mirjana Grabar Kruljac. Podršku ovakvom podizanju kvalitete obrazovanja izrazili su Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i Varaždinska županija koja sa sedam milijuna kuna sufinancira rekonstrukciju i dogradnju.

Završetak je planiran za kraj 2023. godine.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.