STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Matija Cvek pobjednik 68. Zagrebačkog festivala!

Matija Cvek je pobjednik 68. Zagrebačkog festivala! Emotivnom izvedbom pjesme Ptice za koju je, u suradnji s Alanom Dovićem, napisao tekst i glazbu, Cvek je gotovo jednoglasno osvojio simpatije stručnog žirija te premoćno odnio pobjedu.

Ovogodišnji žiri činili su Uršula ToljŽeljko BebekIvan DečakZvjezdan Jurcola te umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević. Oni su svojim ocjenama na drugo mjesto smjestili Nenu Belana i njegov reggae singl „Teško je“, dok je treće mjesto pripalo pjesmi „Nema pravila“ mlade trap senzacije KUKU$.

Radijski urednici okupljeni u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika (HURiN) za najbolju pjesmu odabrali su duet Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda „Volim kako se smiješ. Statuom za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg izdanja festivala nagrađen je Marko Kutlić.

Nikolina Tomljanović & Belfast Food: Volim kako se smiješ
Nikolina Tomljanović & Belfast Food: Volim kako se smiješ

Ovogodišnje izdanje predstavilo je 20 novih hitova koji će zasigurno obilježiti ovu glazbenu godinu. Pjevače je pratio vrhunski orkestar Ante Gele, dok je publika program pratila pred malim ekranima i na društvenim mrežama.

Ove godine direkcija festivala iz Hrvatskog društva skladatelja odlučila je predstaviti novu nagradu za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu – njen prvi laureat je skladatelj, producent i aranžer, Alfi Kabiljo. Kao autor, Kabiljo je na festivalu debitirao prije točno 60 godina, a od tada je na festivalu sudjelovao čak 33 puta s brojnim pjesmama koje su u međuvremenu postale domaći pop evergreen.

Svečanosti je doprinjelo i emotivno sjećanje na dvojicu velikih autora i glazbenika koji su ostavili neizbristiv trag u domaćoj glazbi i povijesti festivala: Krunoslav Kićo Slabinac i Rajko Dujmić. Njihove su pjesme izveli Marko Kutlić, Alen ĐurasGina Damjanović i Luka Nižetić te Jasna Zlokić koja se prisjetila svoje izvedbe Rajkove pjesme „Povedi me“ s kojom je pobijedila na Zagrebfestu 1984.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.