Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Masovna tučnjava u Paragu: Policija koristila suzavac, dvije osobe lakše ozlijeđene

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Policijska uprava međimurska uzvijestila je o masovnoj tučnjavi te intervenciji policijskih službenika u naselju Parag koji su tom prilikom upotrijebili i suzavac.

U subotu, 1. svibnja u večernjim satima u naselju Parag dogodilo se narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način te opća tučnjava između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka (0,73 g/kg) i 28-godišnjaka (0,89 g/kg) s jedne strane te za sada neutvrđenih osoba s druge strane. Prema prvim informacijama iz policije, najmanje dvije osobe lakše su ozlijeđene.

U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici međimurske i varaždinske interventne policije te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske. Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje, dok je u tijeku potraga za ostalim sudionicima.

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg brojanicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti.

Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike. Prema zapovjedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio suzavac, nakon čega su u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Također je prilikom postupanja, policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno “jednostrjelno kratkocjevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom”, dužine 25cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.

Predano oružje za vrijeme masovne tučnjave u Paragu / 3.5.2021. / Foto: PUM
Foto: PUM

U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju.

Načelnik policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Kriminalističkim istraživanjima do sada je identificirano je šest osoba protiv kojih će biti podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.