STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Masovna tučnjava u Paragu: Policija koristila suzavac, dvije osobe lakše ozlijeđene

Foto: Studio M
Policijska uprava međimurska uzvijestila je o masovnoj tučnjavi te intervenciji policijskih službenika u naselju Parag koji su tom prilikom upotrijebili i suzavac.

U subotu, 1. svibnja u večernjim satima u naselju Parag dogodilo se narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način te opća tučnjava između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka (0,73 g/kg) i 28-godišnjaka (0,89 g/kg) s jedne strane te za sada neutvrđenih osoba s druge strane. Prema prvim informacijama iz policije, najmanje dvije osobe lakše su ozlijeđene.

U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici međimurske i varaždinske interventne policije te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske. Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje, dok je u tijeku potraga za ostalim sudionicima.

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg brojanicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti.

Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike. Prema zapovjedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio suzavac, nakon čega su u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Također je prilikom postupanja, policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno “jednostrjelno kratkocjevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom”, dužine 25cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.

Predano oružje za vrijeme masovne tučnjave u Paragu / 3.5.2021. / Foto: PUM
Foto: PUM

U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju.

Načelnik policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Kriminalističkim istraživanjima do sada je identificirano je šest osoba protiv kojih će biti podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More