Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Marija Ciglar ponovno izabrana za predsjednicu Udruge slijepih

Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije

Dosadašnja predsjednica Udruge slijepih Marija Ciglar tu će funkciju obnašati i iduće četiri godine. Na novi je mandat izabrana na izbornoj sjednici Skupštine koja je održana nakon svečane sjednice povodom 70 godina rada Udruge.

U slavljeničkom tjednu predstavljen je i projekt ‘Novi izazovi’ vrijedan 499.968,67 kuna. Njime su do ožujka 2023. godine osigurali videće pratitelje za 13 korisnika, a planirano je pružanje više od 600 usluga.

S ciljem povećanja socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života slijepih osoba, videći pratitelji korisnicima pružaju pomoć od prijevoza i pratnje u svakodnevnim aktivnostima, obavljanju kućanskih i administrativnih poslova, do poticanja na druženje i sudjelovanje u aktivnostima Udruge, ali i u zajednici.

‘Novi izazovi’ nastavak je prethodnih projekata kojima je u dvije godine pruženo gotovo 1500 usluga videćih pratitelja za 51 korisnika.

Podsjetimo da je Udruga slijepih svoj 70. rođendan obilježila Danom otvorenih vrata, a članovi su posjetili i Riznicu Međimurja. Na svečanoj sjednici plaketama i zahvalnicama zahvalili su najvažnijim partnerima i suradnicima.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.