STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Marija Ciglar ponovno izabrana za predsjednicu Udruge slijepih

Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije

Dosadašnja predsjednica Udruge slijepih Marija Ciglar tu će funkciju obnašati i iduće četiri godine. Na novi je mandat izabrana na izbornoj sjednici Skupštine koja je održana nakon svečane sjednice povodom 70 godina rada Udruge.

U slavljeničkom tjednu predstavljen je i projekt ‘Novi izazovi’ vrijedan 499.968,67 kuna. Njime su do ožujka 2023. godine osigurali videće pratitelje za 13 korisnika, a planirano je pružanje više od 600 usluga.

S ciljem povećanja socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života slijepih osoba, videći pratitelji korisnicima pružaju pomoć od prijevoza i pratnje u svakodnevnim aktivnostima, obavljanju kućanskih i administrativnih poslova, do poticanja na druženje i sudjelovanje u aktivnostima Udruge, ali i u zajednici.

‘Novi izazovi’ nastavak je prethodnih projekata kojima je u dvije godine pruženo gotovo 1500 usluga videćih pratitelja za 51 korisnika.

Podsjetimo da je Udruga slijepih svoj 70. rođendan obilježila Danom otvorenih vrata, a članovi su posjetili i Riznicu Međimurja. Na svečanoj sjednici plaketama i zahvalnicama zahvalili su najvažnijim partnerima i suradnicima.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.