STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Manifestacija Dani dravske ribe, a večeri uz filmove ili koncert

Vikend je pred nama, a ako ga još niste isplanirali, donosimo nekoliko prijedloga – filmovi, koncert i događanja na otvorenom – za svakog ponešto!
Dom kulture Grada Preloga ovog vikenda donosi dvije nove filmske projekcije, oba dana u istom tereminu – u Kulturnom mozaiku za vas imamo besplatne ulaznice!

U 18 sati film Luka – animirana akcijska obiteljska komična fantazija sinkronizirana na hrvatski jezik. Vodi vas na nezaboravnu avanturu s Lukom i Albertom, dvojicom prijatelja koji su zapravo morska bića koja poprimaju ljudski oblik i rade zabavne ljudske stvari dok su na kopnu. U trajanju od 95 minuta.

U 20 sati film Čuvaj me s leđa 2 – drugi dio akcijske krimi komedije koji se nastavlja četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Stiže u režiji Patricka Hughesa. U glavnim ulogama renomirana filmska imena među kojima su Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper, Frank Grillo, Richard E. Grant. U trajanju od 118 minuta, a nosi preporuku za starije od 15 godina.

Koncert

Župna crkva sv. Jakoba ap.st. u Prelogu ovog petka s početkom u 19 sati ugostit će koncert Elizabete Zalović na orguljama te Marina Zokića na trubi.

Ulaz je besplatan, a koncert sufinancira Ministarstvo kulture.

>> Ljeto u gradu Zrinski otvara koncert Andreje, Rundeke & ekipe

Manifestacija ‘Dani dravske ribe’ u subotu na Marini

Ribičko natjecanje, kušanje dravskih specijaliteta, likovna radionica, glazba i iznenađenje Turističke zajednice Grada Preloga u sklopu projekta Aqua Adventure.

Članovi sportsko ribolovnih društava s područja Preloga, Glavatica iz Preloga, Smuđ iz Draškovca, Sloga iz Oporovca i Ostriž iz Cirkovljana od jutarnjih sati ukrstiti štapove u borbi za Kup grada Preloga u sportskom ribolovu koji će početi u 9 sati. Iza podneva svi posjetitelji moći će kušati dravske specijalitete od ribe koje će pripremiti članovi društava i Nautičkog kluba Labud. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazat će dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda. Muzej Croata insulanus održat će likovnu radionicu kojoj će priključiti članovi kluba Duga. Za dobru atmosferu pobrinuti će se TS Frikovi.

Gulešijada umirovljenika u Domašincu!

Podružnica umirovljenika Domašinec ove nedjelje, 20. lipnja organizira II. gulešijadu, natjecanje u tradicionalnom kuhanju gulaša. Manifestacija će na nogometnom igralištu NK Dinamo u Domašincu početi u 13 sati. Dođite, kušajte, ali i doznajte tajne kuhanja tradicijskog gulaša – poručili su organizatori.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More