Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Maloljetnici haračili po Kotoribi, policija im stala na kraj

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Policija je pronašla počinitelje nekoliko krađa na području Kotoribe, a u Piškorovcu su od dvojice muškaraca oduzeli glazbenu liniju i zvučnike zbog remećenja javnog reda i mira.

Jučer od 21:20 do 22:15 sati u Piškorovcu su javni red i mir narušavali 49-godišnjak i 58-godišnjakinja. Pomoću muzičke linije i četiri zvučnika puštali su glasnu muziku te su im isti oduzeti od strane policije. Protiv njih podnosi se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog sudu u Čakovcu.

Preloška policija pronašla je dvojicu maloljetnika koji su na području Kotoribe kroz ljeto počinili nekoliko kaznenih djela krađe i krađe u pokušaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako su krajem srpnja na željezničkom kolodvoru provalili u pružno vozilo iz kojeg su ukrali razni alat i specijalne instrumente. Preloški policajci pretragom terena nedaleko željezničkog kolodvora pronašli su dio ukradenih predmeta.

Istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni dvojac u noći s 31. srpnja na 1. kolovoza godine u Sajmišnoj ulici pokušao provaliti u trgovini mješovitom robom te u susjednu poljoprivrednu apoteku, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli.

Iste noći u Ulici kralja Tomislava provalili su prodajni kiosk te u hladnjak koji se nalazio neposredno uz kiosk, odakle su ukrali razne prodajne artikle. Dio ukradenih prodajnih artikala pronađen je u prethodno spomenutoj pretrazi terena nedaleko željezničkog kolodvora.

Osumnjičeni maloljetnici između 19. i 23. kolovoza u poduzetničkoj zoni Jug pokušali su provaliti u jedno skladište, ali ih je u tome spriječilo uključenje alarma. Potom su iz skladišnog prostora preko ograde prebacili dvadesetak metalnih profila, koje su ostavili u visokoj travi.

Prema osumnjičenim mlađim maloljetnicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.