Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Mađarska bolja od Hrvatske, Barakude ostale bez završnice Svjetskog kupa

Hrvatski vaterpolisti nisu se plasirali na završni turnir Svjetskog kupa koji će biti održan u Los Angelesu.

U susretu koji je odlučivao drugog putnika na Super Final Mađarska je bila bolja od Hrvatske rezultatom 13:10 te izvadila vizu za kalifornijski turnir ovog natjecanja. Kao prva iz skupine u SAD putuje Italija, a treći putnik je reprezentacija domaćin natjecanja.

U drugoj i završnoj utakmici zadnjeg dana zagrebačkog turnira, Italija je pobijedila SAD 16:10.

U sjajnoj navijačkoj atmosferi i pred punim tribinama bazena uz Savu, porazu Hrvatske presudilo je loše otvaranje utakmice, rekao je nakon poraza izbornik Ivica Tucak.

 – Utakmicu smo izgubili iz razloga što smo ju loše i otvorili. Pogotovo u napadačkom dijelu. Dali smo samo tri gola od prvih 10 situacija s igračem više. Gađali smo blokove, nepripremljeni, mlohavi. Nismo ušli onako čvrsto kako sam očekivao i što sam tražio. Onda smo se tijekom cijele utakmice silno trošili. Ono što moram čestitati momcima je taj karakter koji su pokazali. Iskazali su želju, stizali, došli do egala i onda na kraju mi očito ne možemo naprijed, ali… Moram biti iskren. Kada Talijani “jure egal” onda je to malo drukčiji kriterij, nego kada to čine Hrvati. Stojim iza ovih riječi. Naravno, ja time ne velim da smo odigrali briljantno. Čak dapače, ne onako kako i koliko mi možemo. Napadački smo bili konfuzni, a “probušio” nas je Zalanki koji je došao u nedjelju. Njemu je očito odmor jako dobro došao, odmoran je stigao u Zagreb.

Vaterpolo: Hrvatska - Mađarska, Zagreb, bazen Mladosti, Sava, ožujak 2023 / Foto: Domagoj Biondić, Leon Veić / Dobix photography
Foto: Domagoj Biondić, Leon Veić / Dobix photography

Reprezentativac Marko Žuvela dodao je:

 – Nismo dobro ni krenuli u utakmicu, a gubili smo već 5:1. Opet, iskazali smo karakter, vratili se na neriješeno, 10:10, ali onda… Dekoncentracije malo ili umor jer silno smo se i potrošili da dođemo do izjednačenja, što nas je zatim koštalo primiti gol-dva prelako.

Skupina Podgorica

Posljednjeg dana turnira u glavnom gradu Crne Gore, Gruzija je svladala Srbiju boljim izvođenjem peteraca nakon što je po okončanju 32. minute bilo 11:11. Peterci su bili istinski vrlo dugački jer je Gruzija taj dio dobila 12:11! Marko Jelača je za Gruzijce postigao 3 gola.

Crnogorci su pobijedili Grke, ali im to nije puno pomoglo jer su u trokutu tri momčadi s istim brojem bodova, ispali ukupno četvrti s najlošijom gol-razlikom.

Na završnicu putuju prvoplasirana Španjolska i drugoplasirana Grčka, iza njih su ostali Srbija, Crna Gora, Grzija i Australija.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.