Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ludbreški hren dobio nacionalnu zaštitu svog naziva

Ludbreski_hren_zastita_1 (Medium)

Ljut, oštar i osvježavajuć, izvrsno prija uz kuhano ili pečeno meso, kao dodatak salatama, dobro se slaže i s ribom, a uz sve to je i jako zdrav. Odlike su to Ludbreškog hrena, izvornog i tradicionalnog proizvoda koji je dobio nacionalnu zaštitu – zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.

Dobivanjem nacionalne oznake pokrenut je proces zaštite na razini Europske unije. Zvonimir Novak iz EUVITA-e – Clustera za ruralni razvoj i poduzetništvo. Uz malo sreće, nada se da bi i taj proces mogao završiti do kraja godine.

Ludbreski_hren_zastita_1 (Medium)

Hren se na ludbreškom području proizvodi već oko 40 godina, a 2012. godine priznat je kao autohtona sorta. Nacionalna oznaka potvrđuje kvalitetu, a proizvođači se nadaju da će dobiti dodatnu tržišnu vrijednost te proširiti proizvodnju, kazala je novinarima proizvođačica Bojana Makar.

Ludbreški hren deveti je zaštićeni proizvod iz Varaždinske županije na nacionalnoj razini.

Ludbreski_hren_zastita_1 (Medium)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.