STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Lucija Lesjak osvojila svjetsku broncu!

Anđelo Kvesić i Lucija Lesjak / Foto: Hrvatski karate savez

Lucija Lesjak i Anđelo Kvesić osvojili su brončane medalje u teškoj kategoriji na 25. Svjetskom prvenstvu u karateu u Dubaiju.

Pretposljednjeg dana prvenstva Lucija je u dvoboju za broncu bila bolja od Čehinje Martine Sachove, a ovo joj je prva velika pojedinačna medalja na velikim seniorskim natjecanjima. Bila je član brončane ekipe na nedavnom Europskom prvenstvu u Poreču, a prije dvije godine briljirala je i u Međimurje donijela naslov svjetske prvakinje u konkurenciji mlađih seniora.

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama, nije uspjela od medalje, ispala je u repasažu. Uz Luciju nastupile su Ana Lenard, Mia Greta Zorko i Lea Vukoja. Podsjetimo da je naša reprezentacija bila brončana na posljednjem EP održanom u Poreču.

Anđelo Kvesić u broncu za broncu slavio je protiv Španjolca Babakara Sackho Seka s 5-0 i osvojio drugu pojedinačnu broncu na SP-ima.

Njegov brat Ivan Kvesić izgubio je susret za brončanu medalju u poluteškoj kategoriji (-84 kg), izgubivši od Francuza Jessieja da Coste 4-2. Ivan ima sedam medalja s velikih natjecanja, a ove godine je spletom okolnosti izgubio sva tri meča za broncu – na EP-u, OI-ju i SP-u. Već idući tjedan slijedi operacija ramena, na koju se zbog zdravstvenih poteškoća sprema već duže vrijeme.

SP u Ujedinjenim Arapskim Emiratima završava sutra, nastupa 983 natjecatelja iz 105 zemalja.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More