Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Leona Gulija osvojila broncu na Svjetskoj ligi u Poreču

Leona Gulija brončana na Svjetskoj ligi u Poreču / 2023 Foto: KK Globus

Brončana Leona Gulija i trener/izbornik Dejan Slukić

Na Svjetskoj ligi u Poreču članica KK Globus Čakovec/Mala Subotica Leona Gulija osvojila je broncu u kategoriji juniorki -66kg.

Leona je odlično je odradila sve mečeve do četvrtfinala (skor 24:5) gdje ju je zaustavila Belgijka, kasnija prvakinja. U repasažu je naša karatistica suvereno pobijedila protivnicu i osvojila broncu. Druga joj je to medalja s ovogodišnje Svjetske lige nakon zlata u Fujairahu.

Leona Gulija brončana na Svjetskoj ligi u Poreču / 2023 Foto: KK Globus
Leona Gulija brončana na Svjetskoj ligi u Poreču / 2023 Foto: KK Globus

Na natjecanju su nastupili i Sven Strahija (juniori -76kg), Nikola Topličanec (juniori -55kg), David Bermanec (U14 -55kg) i Petar Slukić (U14 +55kg) i Laura Strahija (kadetkinje -61 kg).

U kvalifikacijama su zaustavljeni Tino Panić, Tena Vurušić, Aida Trstenjak, Paulina Magdalenić, Ervin Šoltić i Ana Filipović.

Od rezultata spomenimo da je Sven bio nadomak bronce, ali je borbu za medalju nesretno izgubio od Nizozemca i osvojio 5. mjesto. Odličan je to rezultat s obzirom na to da je tek ušao u juniorsku konkurenciju, a posebno se izdvaja pobjeda u četvrtfinalu protiv predstavnika iz Turske, dvostrukog europskog prvaka i vodećeg na WKF ljestvici.

Petar je odlično je odradio sve mečeve u svom dijelu ždrijeba i dolazi do finala svojeg poola, gdje tijesno gubi (1:2). Njegov protivnik se u sljedećem meču ne uspijeva plasirati u finale pa je naš karatist ostao bez prilike za medaljom.

David je nakon početne pobjede, izgubio u 2. kolu od kasnijeg finalista i ušao u repasaž gdje je osvojio 9. mjesto.

Nikola i Laura nakon dvije pobjede izgubili su u osmini finala i ostali bez repasaža.

Globusovi karatisti iz Poreča su se vratili s još dvije medalje. Na Svjetskom kupu kategorije U-12 broncu je osvojio Petar Filipović, a srebrnu medalju Tesa Balog. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.