STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Lea Vukojević s Bjelovarom preko Zrinskog do povijesnog finala Kupa

Završnica Kupa Hrvatske za žene - Zrinski Čakovec vs ZRK Bjelovar, Dvorana žatika Poreč, 12.05.2022.

Rukometašice Zrinskog nisu uspjele do finala Kupa Hrvatske. Bolje od njih u polufinala završnog turnira koji se igra u Poreču bio je Bjelovar s 33-23.

Bjelovarčanke su do pobjede predvodile Ema Guskić s devet golova te Lea Vukojević i Lucija Ivanda s po pet pogodaka. U redovima čakovečkog sastava redovima su bile Hannah Vuljak s devet i Monika Pratljačić s četiri gola.

Za Bjelovar i Zrinski to je bio drugi uzastopni nastup na završnici Kupa. Prije godinu dana Bjelovar je poražen u polufinalu od Lokomotive (24-31), a Podravka Vegeta je pobijedila Zrinski (35-23). Ove godine imali su više sreće sa ždrijebom koji ih je međusobno spojio, a rukometašice Bjelovara su ulaskom u finale stigle do najvećeg uspjeha kluba u povijesti.

Bila je to treća pobjeda Bjelovara u međusobnim susretima ove sezone. U 11. kolu Bjelovar je kao domaćin ostvario pobjedu od 26-23, a nedavno u Čakovcu 29-22.

Završnica Kupa Hrvatske za žene - Zrinski Čakovec vs ZRK Bjelovar, Dvorana žatika Poreč, 12.05.2022.
Završnica Kupa Hrvatske za žene – Zrinski Čakovec vs ZRK Bjelovar, Dvorana žatika Poreč, 12.05.2022.

Drugo polufinale donijelo je derbi hrvatskog rukometa između Podravke Vegete i branitelja naslova Lokomotive, a bolje su bile Koprivničanke s 27:24 i plasirale se u finale. Do pobjede su ih predvodile predvodile Dejana Milosavljević i Lea Franušić s po sedam golova, dok su kod Lokomotive najefikasnije bile Ivana Dežić s pet te Međimurka Stela Posavec i Tena Petika s po četiri gola.

Za Podravku će to biti 28. nastup u finalu, a do sada je slavila čak 23 puta.

Danas su na rasporedu polufinala kod rukometaša:

17:00h RK Nexe – MRK  Sesvete
19:00h RK PPD Zagreb – RK Poreč

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.