STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Lažno se predstavili kao djelatnici banke i policije pa pokušali prevariti stariju osobu

Foto: Studio M

Građanin starije životne dobi policijskim službenicima Policijske postaje Čakovec prijavio je pokušaj prijevare.

Kako javlja policija, osobu je najprije nazvala žena koja se predstavila kao djelatnica banke kojoj je otkrio visinu svoje ušteđevine. Nakon toga, osobu je kontaktirao muškarac koji se predstavio kao policijski službenik te rekao da policija provjerava banke koje isplaćuju krivotvorene novčanice. Uvjerio ga je da podigne svoju ušteđevinu te da će na njegovu adresu doći dva policijska službenika u civilu koji će preuzeti novac radi provjere.

S obzirom na to da je građanin posumnjao da se radi o prijevari, obavijestio je policiju. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Ovom prilikom policija podsjeća da su osobe starije životne dobi najčešće žrtve ovakvih prijevara.

– Prevaranti sve češće dolaze na kućne pragove nudeći razne usluge i proizvode, a nerijetko navode kako obavljaju razne službene poslove lažno se predstavljajući kao policajci, djelatnici raznih inspekcijskih službi, HEP-a, HRT-a i slično. Naši stariji građani u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor te time postaju žrtve prevaranata, upozorava policija.

Građanima se savjetuje da u dom ne puštaju nepoznate osobe te da ne nasjedaju na njihovu upornost. Svaku sumnjivu situaciju prijavite odmah na broj 192.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.