Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

KUD Kotoriba ide ususret 50. obljetnici

Foto: KUD Kotoriba

Foto: KUD Kotoriba

KUD Kotoriba 24. veljače u Kotoribi je održao redovnu godišnju skupštinu, na kojoj su rezimirali 2023. godinu te najavili nove planove u godini u kojoj idu ususret 50. obljetnici kuda.

Lanjsku godinu kotoripski kulturnjaci pamtit će po Zlatnoj povelji koju im je dodijelila Matica hrvatska za sunakladništvo ‘Rječnik govora Kotoribe’ autora Ane Jauk i Đure Blažeke. Od nastupa na mnogima manifestacijama izdvaja se i domaćinstvo XIII. smotre međimurskih narodnih običaja na kojem su u dva dana ugostili sedam međimurskih kulturno-umjetničkih društava.

Izvješće za prošlu godinu predstavio je predsjednik Renato Mikulan, a izdvajaju i nazočnost misnom slavlju povodom 50. godišnjice misništva patera Tončija Trstenjaka te mladoj misi svog člana Josipa Špoljarića.

Za ovu godinu izdvaju se priredba na Uskrsni ponedjeljak i sudjelovanje na Smotri međimurskog folklora u Donjoj Dubravi, a godinu će pratiti organizacija proslave 50. godišnjice KUD-a Kotoriba koju planiraju za 2025. godinu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.