STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Kroz nogometnu školu izvukli preko 250 tisuća kuna, među osumnjičenima i policajac

Foto: Studio M

Međimurska policija uhitila je 19 osoba zbog utaje poreza i krivotvorenja isprava u nogometnoj školi čime su državni proračun oštetili za najmanje 253.000,00 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19 osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. – navode u priopćenju.

Naime, sumnja se da je 56-godišnjak kao odgovorna osoba nogometne škole s područja Grada Čakovca, počinio kaznena djela Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave te Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dok je 18 osoba u svojstvu suradnika škole počinilo kazneno djelo Krivotvorenje službene ili poslovne isprave te su pomagali u počinjenju kaznenog djela Utaja poreza ili carine.

Ovim kaznenim djelima državni proračun oštećen je za najmanje 253.000,00 kuna.

Jedan od osumnjičenika je policijski službenik Policijske uprave međimurske i protiv njega pokrenut će se disciplinski postupak zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Protiv svih osumnjičenika kao i pravne osobe podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.