STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Krenula isporuka plavih i žutih spremnika za kućanstva

Stanovnici s područja jedinica lokalnih samouprava koje su u grupaciji GPK Pre-Kom do kraja lipnja na korištenje će dobiti plave i žute spremnike.

Nabavka spremnika osigurana je kroz europski projekt vrijednosti oko četiri milijuna kuna. Spremnici su vlasništvo jedinica lokalne samouprave, a kućanstva će ih na korištenje dobiti besplatno.

Plavi spremnik namijenjen je za odlaganje kartona, papira i tetrapaka, a žuti za odlaganje plastike i plastične ambalaže. Staklena i metalna ambalaža će se i dalje sakupljati putem vreća, dok se vreće za papir, tetrapak i plastiku ukidaju. Veće količine plastike, papira i tetrapaka, ako će korisnici imati, a koje ne stanu u spremnik, korisnici mogu odložiti u vlastitu vreću koja mora biti otvorena tako da se lako vidi sadržaj vreće.

Višak papira može se pripremiti za odvoz u rinfuzi, vezan špagom. Prazna ambalaža može se spljoštiti kako manje prostora u spremniku. U plavi bi spremnik trebale stati do tri dosadašnje vreće papira i terapaka, a u žuti spremnik do tri vreće plastike.

Zasad su spremnici podijeljeni u Donjoj Dubravi, a u petak će biti na području Grada Preloga. Podjela u ostalim općinama krenut će po primitku ugovora, a najkasnije do kraja lipnja. Korisnici će dobiti primjerak otpremnice i upute za korištenje.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.