STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Kreće izgradnja centra za osobe s tjelesnim invaliditetom

Iduće srijeće u Podturnu kreće izgradnja Centra za osobe s tjelesnim invaliditetom. U maloj vijećnici Međimurske županije danas je potpisan ugovor za izgradnju centra DOSTI – Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske Županije.

Ukupni troškovi izgradnje i opremanja iznose 17 milijuna kuna, od čega je 14 milijuna sufinancirano iz europskih fondova. Radove će izvoditi tvrtka Izgradnja, ugovor vrijedan 11,6 milijuna kuna potpisala je direktorica Maja Ovčar Jambrošić. Radovi će početi iduće srijede, a trebali bi završiti do lipnja 2023. godine.

DOSTI_ugovor za izgradnju Centra_wwwstudiom.hr_DSC_2910

U Međimurju 9300 osoba ima neki vid tjelesnog oštećenja, od čega je polovica odraslih, a koji su ciljana populacija Društva. Izgradnjom Centra bit će unaprijeđena socijalna infrastruktura te osiguran boravak osobama s invaliditetom, a s ciljem sprječavanja njihove institucionalizacije, rekla je predsjednica Društva Miljenka Radović.

Uslugu poludnevnog boravka pružaju od 2010. godine, a kada se centar izgradi, udruga će je moći proširiti na do 20 korisnika.

Međimurska županija u ovom je projektu ponosni partner istaknuo je župan Matija Posavec. Dodao je da će županija pružiti potporu za sve što će još biti potrebno, kako u ovom, tako i ostalim projektima.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More