STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Košarkaški klub Međimurje slavi zlatni jubilej

Foto: KK Međimurje

Hrvatski košarkaški drugoligaš KK Međimurje Čakovec svake godine 20. siječnja obilježava svoj rođendan. Ove godine to je zlatni jubilej – 50 godina otkako je košarkaški klub osnovan i službeno započeo s djelovanjem.

20. siječnja 1892. godine odigrana je prva službena košarkaška utakmica u Springfieldu, SAD, u dvorani gimnazije YMCA, a igrači su bili upravo učenici te gimnazije. Točno 80 godina kasnije u Čakovcu upućena je pozivnica ljubiteljima sporta na osnivačku skupštinu košarkaškog kluba Čakovec koja se održala 20. siječnja 1972. Danas taj klub nosi ime KK Međimurje Čakovec.

Na skupštini je usvojen statut Kluba, uspostavljena je Uprava kluba, imenovan je i predsjednik Ivica Žišković te tajnik, danas pokojni, Ivan Vugrinec. No, nisu to bili sami počeci čakovečke košarke, jer seniorska ekipa postojala je i prije službenog osnivanja kluba. Igrali su pod nazivom DTO Partizan Čakovec.

Osnivanje kluba omogućilo je uključenje u natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza.

Prva ekipa nije imala puno, komadić asfalta u centru grada, ali ogromnu želju za igrom i još veću ljubav prema našem sportu, koju su prenijeli na mlađe generacije.

– Bilježili smo brojne pobjede koje smo slavili s euforijom, ali i poraze iz kojih smo puno naučili. Danas brojimo 94 članova i natječemo se u šest uzrasta. Postižemo rezultate na koje bi svatko bio ponosan, a “dečkima s asfalta”, čiji unuci danas igraju košarku pod okriljem našeg kluba, možemo biti zahvalni što su pokrenuli struju čiji tok slijedimo i danas, poručuju na veliku obljetnicu iz KK Međimurje Čakovec.

KK Međimurje sezona 2021/2022 (za 50 godina kluba)
Foto: KK Međimurje

S obzirom na okolnosti, proslava 50. obljetnice je prolongirana. U planu je svečana akademija, a u klubu se nadaju da će je obilježiti i revijalnom utakmicom s nekim od ponajboljih hrvatskih košarkaških klubova.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.