STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Korent i Ude ovog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku

Filip Ude

Osječka dvorana Gradski vrti Gimnastičko društvo Osijek-Žito, drugu godinu za redom ugostit će sve ono najbolje što nudi hrvatska gimnastika.

Od petka do nedjelje, 29. do 31. listopada, domaćini su Prvenstva Hrvatske u svim kategorijama muške i ženske sportske gimnastike i to: 30. ekipnog, višebojskog i pojedinačnog PH u apsolutnom programu, 5. u univerzalnom program te 1. ekipnog i višebojskog PH u slobodnom o obaveznom programu.

Između oko 500 sportaša naći će se gotovo svi hrvatski reprezentativci, odnosno kompletna reprezentacija koja je proteklog tjedna bila u Japanu.

Prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru Aurel Benović, Marko Jovičić, Jakov Vlahek, Mateo Žugeci Christina Zwicker, ali i dvostruka olimpijka Ana Đerek, standardna reprezentativka Tijana Korent, Sara Šulekić…

Možda i najbolju potvrdu koliko je i sportašima bitno, poslao je svježi svjetski finalist Filip Ude koji se tek u ponedjeljak  vratio iz Japana.

Trener Igor Križimski mi je baš prije kvalifikacija Svjetskog prvenstva rekao ‘idemo na Državno’. Nemam nikakav problem nastupiti. To je i jedna vrsta zahvale mom klubu GK MZ Macan. Uostalom i moj posao. Ako treneri odluče da negdje nastupam, to je onda to. – rekao je Ude.

 Među 33 kluba koji će nastupiti u Osijeku najviše natjecatelja imat će ZTD Hrvatski Sokol, njih 51, GK Sokol Karlovac 40, Inova-Gim Osijek 34, AGK Stellae 27, GK Rijeka 26, GK Dubrava 25, GK Novi Zagreb 23, GK Petrinja i GK Trešnjevka 22, GK Vukovar 21, GK Vindija 20…

 U petak, prvoga dana natjecanja na programu je ženski apsolutni program (od 14:00 do 19:00 sati), u subotu muški apsolutni i univerzalni te ženski slobodni (od 9:00 do 20:00 sati), a u nedjelju muški slobodni i obavezni te ženski obavezni (od 8:30 do 18:00 sati).

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More