STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Mala Subotica, Mladen Križaić ostaje predsjednik

Članovi Općinskog vijeća Općine Mala Subotica i načelnik Valentino Škvorc
Svečanom prisegom većine općinskih vijećnika i načelnika Valentina Škvorca završila je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Mala Subotica.

Mirjana Sečan, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Mala Subotica, otvorila je konstituirajuću sjednicu kojoj je bilo nazočno 10 od 13 vijećnika. Rezultate lokalnih izbora i vijećnike predstavio je predsjednik Mandatne komisije Ivica Kovačić.

Na izbore je izašlo 41,56 posto birača. Mandatno povjerenstvo potvrdilo je da je na lokalnim izborima za općinskog načelnika izabran Valentino Škvorc s 1096 glasova, a protukandidat Vladimir Mihalic dobio je 426 glasova.

U izboru za članove Općinskog vijeća Općine Mala Subotica Kandidacijska lista grupe birača 33,37 posto, Matija Posavec Nezavisna lista – HNS – HSLS 25,71 posto, HDZ 17,80 posto, SDP 13,28 posto, Domovinski pokret 9,81 posto.

Prisegnuli su općinski vijećnici: Mladen Lacković, Ivica Kovačić, Željka Štampar -Zamuda, Dejan Horvat, Iva Mihalic-Krčmar; Mladen Križaić, Josip Šegović; Jadranka Sermek; Tin Hrgović. Danica Glad, svoj je mandat stavila u mirovanje, a kao njezina zamjena u vijeće ulazi Željka Fažon. Članovi vijeća su i: Vladimir Mihalic, Josip Pintar, Stjepan Baranašić.

Izborno povjerenstvo je utvrdilo da na prvedenim izborima u Općinskom vijeću nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika romske nacionalne manjine. Sukladno tome, bit će raspisani dopunski izbori za člana Općinskog vijeća Općine Mala Subotica iz redova pripdanika romske nacionalne manjine.

Za predsjednika Općinskog vijeća i u novom mandat jednoglasno je izabran Mladen Križaić. Pozvao je sve vijećnike da se aktivno uključe u rad. Za prvog potpredsjednika izabran je Mladen Lacković, a druga potpredsjednica je Jadranka Sermek.

Sjednicu je zaključila prisega načelnika Valentina Škvorca. U kratkom obraćanju, zahvalio je biračima koji su izašli na izbore, čestitao vijećnicima te izrazio nadu u nastavak dobre suradnje na dobrobit općine.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.