STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Konstituirano Općinsko vijeće Općine D. Kraljevec, predsjednik Mladen Taradi

Konstituirajuća sjednica OV, predsjednik Mladen Taradi
Svečanom prisegom vijećnika konstituirano je Općinsko vijeće Općine Donji Kraljevec, a većinom glasova za predsjednika je izabran Mladen Taradi.

Sjednicu je sazvala i otvorila pročelnica Ivona Lepen, dok je rezultate provedenih izbora potvrdilo Mandatno povjerenstvo, a predstavio ih je predsjednik Vladimir Sabol.

Općinsko vijeće Općine Donji Kraljevec čini 13 vijećnika. Na provedenim izborima kandidacijska lista Matija Posavec-Nezavisna lista – SDP dobila je sedam vijećničkih mjesta, kandidacijska lista HDZ-a pet, a Kandidacijska lista grupe birača jedno mjesto.

Članovi vijeća su: Božidar Kolarić (umjesto načelnika Miljenka Horvata), Mladen Čavlek, Zoran Strahija, Tomica Strahija, Damir Far, Vladimir Sabol, Snježana Pongrac; Branko Međimurec, Zlatko Ružić, Mladen Taradi (umjesto Margarete Zadravec koja je mandat stavila u mirovanje), Paula Markati, Jurica Purić; te Franjo Jančec.

Za predsjednika vijeća većinom glasova izabran je Mladen Taradi. Nakon izbora rekao je da s obzirom na to da vijeće čine mladi, ali i iskusni vijećnici, očekuje da će se na sjednicama voditi konstruktivne rasprave na dobrobit općine. Za njegove zamjenike izabrani su Božidar Kolarić i Zlatko Ružić.

Činjenica da je predsjednik Vijeća izabran iz redova oporbe, uz glas iz vladajuće većine, ne bi trebalo utjecati na daljnji razvoj općine, kaže načelnik Miljenko Horvat. Prva radna sjednica očekuje se kroz dva tjedna, a na dnevnom redu će se naći i rebalans Proračuna.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More