Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Konstituirana Županijska skupština: Prisegnuli vijećnici, Dragutin Glavina predsjednik

Skupština Međimurske županije, mandat 2021-2024 / 10.6.2021. nakon konstituirajuće sjednice
Konstituirana je Skupština Međimurske županije, svečanu prisegu položila je većina vijećnika, a za predsjednika je jednoglasno izabran Dragutin Glavina.

Konstituirajuću sjednicu sazvala je i otvorila Neda Šarić, pročelnica Upravnog odjela za Skupštinu i pravne poslove. Rezultate izbora predstavio je predsjednik Mandatne komisije Franjo Makovec.

S kandidacijske liste Matija Posavec-Nezavisna lista, HNS – HSLS – Demokrati u Skupštinu ulaze 23 člana, s kandidacijske liste SDP – HSS – HSU – MDS – HL – NS-Reformisti osam članova, a s kandidacijske liste HDZ šest članova.

Predsjednik Mandatne komisije Franjo Makovec podnio je izvješće kojim je utvrđeno da su članovi Skupštine Međimurske županije: Ivica Baksa, Ivan Borović, Vladimir Čituš, Dejan Drabić, Dragutin Glavina, Marina Gradišer, Stjepan Horvat,  Saša Horvat, Nenad Hranilović, Nikola Hren, Igor Ivković, Željko Kofjač, Ivan Kolmanić, Goran Kozjak, Franjo Makovec, Zlatko Marciuš, Andreja Marić, Ivan Martan, Mario Medved, Slađan Mihoci, Zdravko Mlinarić, Alojz Nestić, Dijana Novak, Mladen Novak, Željko Pavlic, Vladimir Peršić, Bojana Petrić, Nina Plaftak, Ivica Požgaj, Đurđica Slamek, Boža Škvorc, Zvonimir Taradi, Bernarda Topolko, Dražen Vidović, Zoran Vidović, Vjeran Vrbanec i Miljenko Zobić.

Mandatna komisija je utvrdila da na izborima nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika romske nacionalne manjine te će broj vijećnika biti povećan za jedno mjesto. Sukladno tome, bit će provedeni dopunski izbori za izbor člana iz reda pripadnika romske nacionalne manjine.

Za predsjednika Skupštine izabran je Dragutin Glavina. Jednoglasno je z prvog potpredsjednika izabran Ivica  Baksa, a većinom glasova drugi potpredsjednik Mario Medved.

Dnevni red dopunjen je točkom odabirom odbora za predsjednika i članova Odbora za statut, poslovnik i propise te Odbora za financije i proračun. Predsjednik odbora za statut, poslovnik i propise Slađan Mihoci, a članovi Odbora su: Vladimir Peršić, Ivan Martan, Ivan Kolmanić i Igor Ivković. Predsjednik Odbora za financije i proračun je Dragutin Glavina, a članovi odbora su: Dijana Novak, Franjo Makovec, Dejan Žbulj i Kristijan Antolović

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.