Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Kod trojice muškaraca policija pronašla hrpu oružja, streljiva i droge

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Pretragom stanova trojice muškaraca s područja Grada Lepoglave policija je pronašla velike količine oružja, streljiva i droge, priopćila je Policijska uprava varaždinska.

Varaždinski policajci, u suradnji s policijskim službenicima Regionalne protueksplozijske zaštite Zagreb te policijskim službenicima PU međimurske, u sklopu dovršetka kriminalističkog istraživanja nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga te kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, izvršili su 13. rujna 2023. godine, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretrage domova i drugih prostora te osobnih vozila u vlasništvu muških osoba starosti 65, 66 i 34 godine s prebivalištem na širem području Grada Lepoglave.

Oduzeto oružje, streljivo / Foto: Policijska uprava varaždinska
Oduzeto oružje, streljivo / Foto: Policijska uprava varaždinska

Tijekom pretrage doma i drugih prostorija u vlasništvu 65-godišnjaka pronašli su jednu prozirnu pvc vrećicu sa sadržajem smeđe krute materije nalik na drogu hašiš mase 430,3 grama, jednu prozirnu pvc vrećicu sa sadržajem sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu ukupne mase 86,3 grama, jednu medicinsku špricu djelomično ispunjenu tekućinom smeđe boje nalik na THC ulje te jednu pvc vrećicu sa sadržajem praškaste materije smeđe boje nalik na drogu heroin mase 6,4 grama. Uz navedena opojna sredstva pretragom je pronađena jedna malokalibarska puška nepoznate marke s integriranim prigušivačem pucnja i optičkim ciljnikom, 419 komada streljiva različitog kalibra i 20 komada detonatorskih kapisli.

Izvršenom pretragom doma i drugih prostorija te vikend kuće kojima se koristi 66-godišnjak pronađeno je ukupno 3698 komada streljiva različitih kalibara, 4 pištolja s pripadajućim spremnicima, jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i prigušivačem pucnja, dvije prerađene puške, 55 komada različitih dijelova za automatsko i poluautomatsko oružje, 7 prigušivača pucnja, 3 komada detonatorskih kapisli te 46,2 grama materije smeđe boje nalik na drogu heroin.

Istog dana, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su dom i druge prostorije kojima se koristi 34-godišnjak. Isti je prije početka pretrage dragovoljno predao smeđu krutu materiju nalik na drogu hašiš mase 3,0 grama.

65 i 66-godišnjak su uhićeni te se nad istima provodi kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istog predmetni će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu radi počinjenih kaznenih djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Protiv 34-godišnjaka policijski službenici će nadležnom Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti adekvatni optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.