STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Klubovi podijeljeni, zasad se natjecanju vraća samo Druga liga skupina A

U Drugoj međimurskoj nogometnoj ligi skupina A ovog vikenda počet će proljetni dio prvenstva, ali ne i u Prvoj MNL i Drugoj skupina B. Klubovi 3. MNL će naknadno održati plenum.

– Većina klubova Prve međimurske nogometne lige ne želi igrati bez publike, a novi plenum na kojem će ponovno odlučivati o početku proljetnog dijela sezone održat će nakon Uskrsa, zaključak je plenuma Prve MNL.

Za početak proljetnog dijela prvenstva u 1. MNL na plenumu su predložene dvije varijante. Klubovi su se složili da varijanta A nije izvediva  – početak proljetnog dijela prvenstva ovog vikenda uz 22 kola – 5 srijeda + 2 blagdana.

Za drugu, varijantu B, MNS je dobio dozvolu za promjenu sustava natjecanja, iznimno zbog trenutne situacije. Ova varijanta predlaže odigravanje pet kola zaostalih iz jesenskog dijela prvenstva, a nakon toga prema tablici klubovi se dijele u Ligu za prvaka (8 klubova, 7 kola) i Ligu za ostanak (9 klubova, 9 kola). Prvenstvo bi počelo 28. ožujka, a završilo 27. lipnja. Uz uvijet da svi klubovi pristanu na ovakav format natjecanja.

Od prva četiri kola, klubovi bi platili troškove samo u samo jednom kolu, dok bi u dva pokrio MNS.

Međutim, iako su klubovi suglasni za B varijantu, ne žele igrati bez publike.

Vjekoslav Cvek iz NK Kraljevčan 38, ispred svih prvoligaša, predsjedniku MNS-a Mati Kljajiću i povjereniku natjecanja Darku Jambroviću, predao je stav klubova o nastavku natjecanja sezone koji je potpisalo 13 klubova.

Nakon rasprave, odluka za početak proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi je prolongirana, a novi plenum bit će održan 6. travnja.

Druga međimurska liga skupina A proljetni dio prvenstva (18 kola; 1 srijeda + dva blagdana) počet će ovog vikenda, odlučili su predstavnici klubova većinom glasova.

Dogovoreno je da će odigrati tri kola, a nakon toga ponovno će se sastati pa prema situaciji, ovisno o tome hoće li biti dozvoljen povratak gledatelja ili ne, odlučiti za nastavak. Stav većine klubova je da, unatoč tome što amaterski nogomet nema smisla bez gledatelja, prvenstvo treba početi jer klubovi imaju troškove i za trenere i za igrače. Neki smatraju i kako su u gotovo istom riziku po pitanju prijava zbog eventualnih nepoštivanja covid mjera bilo da igraju prijateljske ili službene utakmice.

Druga međimurska liga skupina B, nakon poduže rasprave, predstavnici klubova jednoglasno su odlučili da neće početi proljetni dio prvenstva bez publike.

Kao i prvoligaši, odlučili su se ponovno sastati 6. travnja.

Plenum klubova 2. MNL skupina A , 16.3.2021.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More