STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Klubovi oslobođeni kotizacije za jesen, IO raspravljao o problemima u sudačkoj organizaciji

Foto: Arhiva

Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza na svojoj 19. sjednici održanoj u Čakovcu donio je odluku da će u jesenskom dijelu prvenstva pokriti kotizaciju klubovima, a potvrđen je i sustav natjecanja za 2022/2023.

Dnevni red i zapisnik s prošle sjednice jednoglasno su usvojeni. Predsjednik Saveza Mato Kljajić izvijestio je o aktivnostima od posljednje sjednice. Posebno je izdvojio odrađene predregistracije i registracije pri čemu je pohvalio pomoć instruktora Damira Lepena Juraka, o čijoj visini plaće je također IO donio odluku. Pohvalio je i održan međunarodni turnir Međimurec u Dunjkovcu-Pretetincu.

Da financijska pomoć klubovima ne dolazi zbog nadolazeće izvanredne izborne skupštine, Kljajić je podsjetio da je MNS u ovoj godini klubovima za kotizacije i pokrivanje troškova sudaca izravno pomogao s ukupno 172.041,37kuna. Stoga je istaknuo i da, iako se pojedinačno ne radi o velikom i značajnom iznosu za klub, ovaj novi prijedlog dolazi samo kao pomoć u COVID situaciji. MNS je trenutno može isfinancirati, a Kljajić je naglasio da u slučaju smjene, novom predsjedniku neće ostati minus na računu.

U raspravi su svoje mišljenje protiv iznijeli Mišel Ganzer (NK Međimurec) i Ivan Kos (NK Graničar Kotoriba).

Prijedlog je na kraju da sedam glasova za i dva protiv usvojen.

Odluka o financijskoj pomoć klubovima, kotizacija za jesen 2021. time iznosi ukupno 86.000,00 kuna.

III HNL  15.000,00 tisuća kuna

IV nogometna liga skupina Čakovec-Varaždin  12.000,00 kn

I međimurska liga  27.000,00 kuna

II međimurska liga – A i B  32.000,00 kn

Izvanredna izborna Skupština MNS – 17. rujna

Na izvanrednoj izbornoj Skupštini Međimurskog nogometnog saveza 75 zastupnika s 248 glasova odlučivat će o jednoj točki – izglasavanju povjerenja predsjedniku i vodstvu MNS-a.

Pod točkom četiri raspravljao se o sucima.

Podsjetimo da je na posljednjoj sjednici za sudačkog povjerenika za ovu sezonu izabran Željko Bacinger. Rezultiralo je to otkazom troje od petero sudaca u sudačkoj komisiji koji su nezadovoljni jer njihov prijedlog, koji su dali na traženje kancelarije MNS-a, nije bio prihvaćen.

Detalje je iznio predsjednik Komisije nogometnih sudaca Marin Horvat.

Niz je razloga, a kap koja je prelila čašu bio je što članovi IO nisu poštivali prijedlog struke za imenovanje povjerenika suđenja, a mi smo predložili Borisa Jakovljeva. Smatrao sam to nepovjerenjem i odlučio se na nastavku – kazao je.

U raspravi se moglo čuti da dio članova IO koji su glasali protiv prijedloga struke zamjeraju što ih nisu upoznali s prijedlogom i sucem koji je predložen, a kojeg, za razliku od Bacingera, nitko ne poznaje pa su prema toma glasali za ‘poznatu opciju’ ili su ostali suzdržani.

Članovi IO dotaknuli su se i povišenja sudačke takse za 50 kuna što je zatraženo od strane sudačke organizacije. Zaključeno je da će odluku donijeti na jednoj od sljedećih sjednica, kao i da se što županije iznađe rješenje za izbor sudačke komisije.

Više o svemu donosimo u Zoni sporta.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More