STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Karačić u sastavu protiv Bahreina

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Foto: Jozo Čabraja / kolektiff
Hrvatska rukometna reprezentacija sutra protiv Bahreina otvara drugi krug natjecanja na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Novu skupinu uz Hrvatsku, Katar i Japan, čine još Danska, Argentina i Bahrein. Upravo potonja reperezentacija prvi je hrvatski suparnik u Cairo Stadium dvorani.

U sutrašnje utakmice izbornik Lino Červar u sastav Hrvatske uvrstio je Igor Karačić, a iz sastava izlazi Janko Kević. Reprezentaciji će se u večernjim satima priključiti Matej Hrstić koji je na širem popisu igrača za svjetsku smotru.

Bahreinu je ovo četvrti nastup na svjetskim prvenstvima. Prvi put među svjetskom elitom pojavili su se u Švedskoj 2011. godine kada su bili 23. Prije dvije godine na prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj ostvarili su najbolji plasman, bili su 20. Tu su upisali i prvu pobjedu na svjetskim smotrama. Slavili su protiv Japana.

Inače se radi o iskusnoj ekipi koja je dugo na okupu. Čak sedam igrača ima više od 150 nastupa za reprezentaciju. Taktički i tehnički jako su napredovali, što i nije čudno jer ih već nekoliko godina vode europski stručnjaci. Trenutačno im je na klupi Islanđanin Johan Halidor Sigfusson, koji je uskočio u tu ulogu prošli mjesec nakon odlaska Nijemca Michaela Rotha. Vrlo su brzi na nogama, no unatoč tome ne bi trebali predstavljali veliki problem izabranicima Červara …

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.