Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

‘Kad ih već gradimo da se i koriste’: Dvostruko manja cijena najma školskih sportskih dvorana

Sportska dvorana OŠ Draškovec

Dvostruko manju cijenu najma školskih sportskih dvorana od 15. siječnja plaćat će građani i udruge, a općine će za manifestacije koje naznače od posebnog interesa za svoje područje moći koristiti i besplatno.

Odluku je donio župan Matija Posavec i najavio na današnjoj konferenciji za medije govoreći o novostima u obrazovanju, prvenstveno što se tiče provođenja projekta besplatni školski obroci.

Škole će pozvati udruge s kojima su sklopile ugovore kako bi potpisali aneks ugovora kojim će najam dvorana plaćati po 50 posto nižoj cijeni prema ovoj odluci, objasnila je resorna pročelnica Nives Kolarić Strah.

S obzirom na to da su škole kojima je Međimurska županija osnivač u sustavu objedinjene javne nabave za plin, prema ugovoru koji je potpisan 2020. godine, za njih se cijena ovog energenta od tada nije mijenjala stoga odluka o smanjenju cijene najma ne bit trebala donijeti gubite, rekao je župan.

Što se tiče plina, kroz objedinjenu javnu nabavu smo postigli značajnu uštedu. Porasla je cijene električne energije, no s obzirom na to da smo osnivač škola i moramo brinuti o njima, tu razliku u cijeni i troškove koji će eventualno nastati pokrit ćemo iz Proračuna Međimurske županije.

Nama je samo bio cilj da naši građani što više koriste dvorane, a kad ih već gradimo, da imaju zdravi način života i društveni aktivizam koji je važan za svaku općinu. Odluka je za sad takva, vidjet ćemo kako će zaživjeti. Ravnatelji će raditi raspored, a eventualne poteškoće ćemo rješavati u hodu. – zaključio je župan Posavec.

Odluka se tiče 16 školskih sportskih dvorana osnovnih škola i jedne područje (Držimurec-Strelec) te dvorana srednjih škola, Graditeljske i Ekonomske u Čakovcu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.