Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

JAKOPLJE U PRELOGU Trodnevnicom počinje obilježavanje blagdana sv. Jakoba

Antun Hoblaj, župnik Župe sv. Jakoba Prelog

Sveti Jakob zaštitnik je Preloga, a obilježavanje blagdana donosi bogati program duhovne pripreme i proslave blagdana sv. Jakoba ap.st.

Trodnevnicu će danas predvoditi velečasni Ivica Cujzek, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, uz pjesmu dječjeg zbora Ribar sv. Jakoba.

U subotu, 23. srpnja duhovnu pripremu će predvoditi vlč. Andrija Botković, mladomisnik i župni vikar u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću. Pjevanje će predvoditi Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog.

U 19 sati u crkvi će biti održan koncert će Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.

Centralno misno slavlje, na sam blagdan sv. Jakoba, biti će ujedno i misa sekundacija vlč. Dominika Cestara, a propovijedat će mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkoga. Pjevanje će predvoditi Mješoviti zbor Župe sv. Jakoba i Dječji zbor Ribari sv. Jakoba.

Župna crkva sv. Jakoba Starijeg apostola bila je najprije posvećena sv. Lovri mučeniku, na što podsjeća današnja crkva sv. Lovre u Cirkovljanu.

Od 1650. godine župna crkva u Prelogu spominje se pod titularom sv. Jakoba Starijeg apostola. Nova crkva u baroknom slogu građena je od 1758. do 1761. godine i jedna je od najljepših hrvatskih baroknih crkava.

Jakoplje 2022

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.