Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Izložba povodom 95. godišnjice rođenja Ljuboslava Ljube Kuntarića

Muzej Međimurja_95 obljetnica rođenja Ljube Kuntarića
Muzej Međimurja Čakovec u povodu 95. godišnjice rođenja Ljuboslava Ljube Kuntarića u petak, 27. studenog otvara izložbu Falat zemlje šteri ima dušu…

Zbog aktualne epidemiološke situacije, samo otvorenje točno u podne bit će održano virtualno. No, veliku tematsku izložbu svi zainteresirani će moći razgledati do 31. siječnja iduće godine u izložbenom salonu čakovečkog muzeja.

Obljetnica rođenja čakovečkog skladatelja i jednog od naših najpriznatijih Međimuraca bit će obilježena uprizorenjem njegove bogate ostavština koja predstavlja vrijednu međimursku kulturnu baštinu druge polovice 20. i prve polovice ovog stoljeća.

Oaza glazbenog stvaralaštva bit će prožeta različitim žanrovima i popraćena audiovizualima radi boljeg doživljaja opusa te lakšeg upoznavanja publike s autorovim umjetničkim stvaralaštvom koji je neizostavan dio naše kulture. Dio izložbe bit će posvećen muzejskim predmetima vezanim uz njegovu inženjersku karijeru koju je paralelno gradio s glazbenom.

Preostali dio bit će posvećen donaciji ostavštine, osnivanju Memorijalne zbirke Ljubo Kuntarić te projektima koji su prethodili realizaciji izložbe.

Virutalno otvorenje izložbe možete pratiti na službenim internetskim stranicama Muzeja Međimurje Čakovec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.