Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Izbornik Obrvan na završno okupljanje pozvao tri igračice Zrinskog

Ivica Obrvan / Foto: HRS | press konferencija 8.11.2023. predstavljanje novog izbronika hrvatske ženske seniorske repreezentcije i popis igračica za završne pripreme za SP 2023

Ivica Obrvan / Foto: HRS

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za završno okupljanje na kraju ove rukometne sezone.

Na tom popisu su 23 igračice, od kojih je većina mladih i one koje koji bi jednog dana trebale biti noseća snaga naše ženske reprezentacije. Već sada mnoge od njih su udarne snage svojih klubova stoga je ovo je idealna prilika da ih izbornik i stručni stožer vide na jednom mjestu. Među njima su čak tri igračice Zrinskog Čakovec, Kala Kosovac, Ema Balaško i Gabriela Gudelj.

Izbornikova ideja je da među novim igračicama pokuša pronaći osvježenje za iznimno zahtjevne zadaće koje čekaju seniorsku reprezentaciju tijekom jeseni, ali i sljedeći olimpijski ciklus. Ideja je da se kroz dobru selekciju pokuša složiti reprezentacija koja bi mogla doći do Igara u Los Angelesu 2028. godine.

„Znam da je sezona bila izuzetno dugačka i naporna i da su mnoge cure umorne i jedva čekaju predah, ali kako zbog zgusnutog kalendara natjecanja nemamo mogućnosti okupljati se kroz sezonu, odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti. Dio tih igračica već ima seniorsko iskustvo poput Tene Petika, Lare Burić, Gabriele Gudelj, a dio ćemo testirati i tražiti neka nova rješenja za pozicije, ali i drugačiji igru. Iskustvo nas, naime, uči da je broj ozljeda sve veći i veći, i mi nemamo pravo čekati i tražiti rješenje kada se to dogodi. Moramo biti spremni i znati da umjesto karikiram lijeve vanjske koja nije na raspolaganju, tog trenutka može uskočiti neka druga djevojka. Osim toga, Pariz smo propustili, idemo sve napraviti da se to ne dogodi sa sljedećim Olimpijskim igrama.“ – rekao je izbornik Obrvan.

Već ove zime, hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju čeka nastup na Europskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska. Hrvatska je kao što vjerujemo mnogi znaju, u vrlo zahtjevnoj skupini s Danskom, domaćinom Švicarskom i Farskim Otocima.

Evo popisa hrvatske ženske seniorske

 1. LEA ZETOVIĆ – SPORT LISBOA E BENFICA
 2. PETRA MARINOVIĆ – JEANNE D’ARC DIJON HANDBALL
 3. KARMELA POKOPAC – ŽRK BJELOVAR
 4. KATJA VUKOVIĆ – RK PODRAVKA
 5. PETRA FRANČIĆ – ŽRK OSIJEK
 6. LUCIJA IVANDA – RK DALMATINKA
 7. LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 8. KALA KOSOVAC – ŽRK ZRINSKI
 9. BRUNA ZRNIĆ – ALBA FEHÉRVÁR KC
 10. ELENA POPOVIĆ – RK PODRAVKA
 11. EMA BALAŠKO – ŽRK ZRINSKI
 12. VERONIKA BABARA – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 13. IVA BULE – RK DALMATINKA
 14. TENA PETIKA – OGC NICE COTE D AZUR HANDBALL
 15. IVANA FRATNIK – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 16. ANA MALEC – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 17. ANDREA PAVKOVIĆ – HYPO NIEDERÖSTERREICH
 18. TAMARA HUDOLETNJAK – ŽRK SPLIT 2010
 19. IVA ZRILIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 20. ANĐELA ŽAGAR – BÉKÉSCSABAI ELORE NKSE
 21. GABRIELA GUDELJ – ŽRK ZRINSKI
 22. HANNAH VULJAK – RK PODRAVKA
 23. LARA BREZENCI – SC FERLACH

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.