Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ivica Obrvan i službeno potvrđen kao novi izbornik hrvatskih rukometašica

Slovačka - Hrvatska, dodatne kvalifikacije za SP / Foto: Slovački rukometni savez, Šala, 7. travanj 2023

Slovačka - Hrvatska, dodatne kvalifikacije za SP / Foto: Slovački rukometni savez

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza jednoglasno je na svojoj 6. sjednici  razriješio Nenada Šoštarića izborničke funkcije hrvatske ženske seniorske reprezentacije, a zatim izabrao i potvrdio Ivicu Obrvana za novog izbornika.

Riječ je o vrhunskom stručnjaku koji je do sada vodio najjače hrvatske klubove poput Metkovića, Medveščaka, Zagreba, ali i inozemne Gorenje Velenje, Chambery. Do sada je bio izbornik i dviju reprezentacija – muške seniorske reprezentacije Sjeverne Makedonije te muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trenutačno obnaša dužnost trenera RK Podravka Vegete.

Podsjetimo da je do smjene izbornika došlo nakon što je sada već bivši izbornik Nenad Šoštarić prihvatio ponudu i postao trener Zagreba.

Hrvatsku žensku reprezentaciju za mjesec dana očekuje Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska, Danska i Norveška tako da je pred novim izbornikom iznimno kratko vrijeme za pripremu reprezentacije, no ipak u ruke uzima već dobro uigranu i posloženu momčad.

„Želio bih se zahvaliti Hrvatskom rukometnom savezu na imenovanju. Izuzetna mi je čast što ću postati trener ženske reprezentacije. To je veliko priznanje, ali i velika odgovornost. Zahvaljujem se naravno i klubu Podravka Vegeti koji je pristao i prihvatio moju dvostruku ulogu. I za njih je to vjerujem velika čast. Znate i sami da zbog natrpanog kalendara natjecanja nemamo mnogo vremena za upoznavanje i pripremu ekipe za Svjetsko prvenstvo, ali mogu reći da imamo sreću jer je ekipa dugo na okupu, dobro posložena, ima svoju čvrstu okosnicu i  igru. Nadam se samo da će sve biti zdrave i na raspolaganju kada se uskoro okupimo. Svjetsko prvenstvo je veliki izazov za sve nas.“ – poručio je novi izbornik hrvatskih rukometašica.

Upravni odbor na sjednici je imenovao je i Izvršni odbor muškog Svjetskog prvenstva 2025. godine kojem će Hrvatska biti domaćin s Danskom i Švedskom. U njemu se nalaze provjereni kadrovi iz mnogih velikih natjecanja koje je Hrvatska do sada organizirala, navode iz HRS-a. Izvršni odbor čine: predsjednik Tomislav Grahovac, Damir Poljak, Zoran Gobac, Silvijo Njirić, Romeo Vrečko, Boris Mesarić, Krešo Prosoli, Branimir Kos i Josip Ćurković.     

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.