Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Imamo 68 novozaraženih! Nove mjere od 1. travnja: Ponovno zabranjeni treninzi u zatvorenom, ograničen rad igraonica

Cijepljenje u Čakovcu. 20.2.2021.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana imamo 68 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 od 251 obrađenog uzorka, što je 27,09 posto pozitivnih.

Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivom slučaju, a antigenskim testovima evidentirana su dva pozitivna slučaja.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba pa je trenutno 273 oboljelih. Na bolničkom liječenju je 31 pacijent, među kojima jedan na respiratoru. Proteklog dana jedan je hospitaliziran, a šest ih je otpušteno.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 46.820 uzorak. Ukupno je zabilježeno 12.364 zaraženih novim koronavirusom, od kojih se 11.840 oporavilo.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 2.623 nova slučaja na 10.622 testiranih. Preminulo ih je 19, a 920 se oporavilo pa je trenutno 11.306 oboljelih, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1.337 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su 144 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 29.706 osoba.

U ovom tjednu broj novih slučajeva je za 47 posto veći od prošlog tjedna, rekao je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. Današnji postotak pozitivnih na broj testiranih iznosi 24,7 posto.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 271.632 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 5.947 preminulo, a 254.379 se oporavilo. Do danas su ukupno testirane 1.549.854 osobe.

Zaključno s 30. ožujkom utrošene su 463.003 doze, a cijepljeno je 374.399 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 287.228 osoba, dok je drugom dozom cijepljena 87.171 osoba.

Stožer civilne zaštite donio je nove mjere koje na snagu stupaju 1. travnja!

Najavljujući nove mjere, odnosno pooštavanje aktualnih, ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović kazao je da je današnji broj novih slučajeva zabrinjavajuć. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove mjere koje sutra stupaju na snagu i trajat će do 15. travnja.

Četiri se odnose na nacionalnu razinu, dok su posebne donesene za područje Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Objasnio je kako nove, strože mjere uvode na prijedlog županijskih stožera, što je dobar pristup jer su stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji nego ranije.

Što se tiče nacionalne razine, ponovno je uvedena zabrana treniranja u zatvorenim prostorima, osim za natjecanja prvog i drugog ranga i za vrhunske sportaše. Također, ograničen je rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenom, rekao je ministar Božinović.

Božinović je rekao kako je i donesena nova odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska granice.

– Za ulazak u RH priznavat će se brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU-a, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljenom covidu koja će vrijediti 180 dana, a ne 90 kao ranije, uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke sada spadaju i digitalni nomadi i djeca do sedam godina, dodao je.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.