STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Imamo 192 nova slučaja zaraze na 440 testiranih

Foto: ilustracija / Pixabay

U Međimurskoj županiji proteklog dana imamo 196 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, oporavile su se 43 osobe pa je trenutno 635 oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 440 uzoraka, od kojih su 192 bila pozitivna, što je 43,6%. Iz drugih županija prijavljena su još četiri pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 40 pacijenata. Četiri su hospitalizirana proteklog dana, a dva otpuštena, dok je jedan na respiraciji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73.842 uzoraka.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. U subotu i nedjelju, 30. i 31. studenog uzimanje uzoraka za PCR i BAT testove odvijat će se od 7:30 sati u covid ambulanti iza Županijske bolnice Čakovec (Svetojelenska cesta), a iznimno na blagdan Svih svetih neće biti testiranja, objavio je Stožer.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 126 novozaraženih, a testirano je 419 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 98 osoba, od kojih je 9 pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja koji su na respiratoru. U protekla 24 sata 3 osobe su preminule. Do sada u Varaždinskoj županiji s drugom dozom cijepljeno 46,2 % ukupnog stanovništva, odnosno 55,5 posto odraslih.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.