STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Imamo 101 aktivan slučaj. Cijepljenje bez najave i dalje radnim danima

U Međimurkoj županiji trenutno je 101 aktivno oboljela osoba od virusa COVID-19, među kojima je 30 na bolničkom liječenju, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentiran je jedan pozitivan nalaz na COVID-19. Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima od 453 testiranih, pozitivna su dva nalaza.

Oporavilo se 18 osoba pa je trenutno 101 oboljela osoba. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 30 pacijenata. Proteklog dana dva su hospitalizirana, a jedan je otpušten.

Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 60.095 uzoraka.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec cjepivom Pfizera ili Astra Zenece.

U Varaždinskoj županiji proteklog dana testirane 242 osobe, od kojih je 12 pozitivno na novi koronavirus. Nije bilo preminulih, a ozdravile su 23 osobe.  Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 68 pacijenta, među kojima su tri na respiratoru.

Od sutra do subote u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu ponovno će biti organizirano masovnije cijepljenje građana. U petak i subotu bit će otvoreno cijepljenje Pfizerom, odnosno AstraZenecom i svi zainteresirani mogu doći na punkt bez prethodne najave. U subotu od 8 do 18 sati i subotu od 8 do 13 sati.

Dodajmo da je nova načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana, koju je na tu dužnost imenovao župan Anđelko Stričak nakon što je dosadašnji načelnik Robert Vugrin podnio zahtjev za razrješenje s te dužnosti.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More