Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

I mala dvorana varaždinske Arene postaje prihvatni centar

Arena Varaždin, prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine, 9.3.2022.

Mala dvorana varaždinske Arene postaje novi prihvatni centar za izbjeglo stanovništvo iz ratom pogođene Ukrajine.

Arena Varaždin, prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine, 9.3.2022.
Foto: Varaždinska županija

U njega će se preusmjeravati izbjeglice pristigle na granične prijelaze, ovisno o raspoloživim kapacitetima u drugim prihvatnim centrima, reko je jutros na konferenciji za medije koordinator centra Nedeljko Kučej. U koordinaciji Ravnateljstva civilne zaštite, uz pomoć volontera Crvenog križa i pripadnika braniteljskih udruga pripremljeno je 200 kreveta. Centar je predviđen kao privremni smještaj u kojem će prognanicima biti pružena zdravstvena skrb, prehrana i sve potrepštine, a u njemu će boraviti do najviše dva dana.

Prvi prihvatni centar u Specijalnoj bolnici u Varaždinskim Toplicama gotovo je popunjen. Tamo je smješteno 90 osoba. U privatnom smještaju na području Varaždinske županije nalazi se još 68 osoba. Građani koji žele ponuditi privatni smješta pozvani su da se jave na broj 112 ili na e-mail rcz.zbrinjavanje@mup.hr.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.