STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Hunjadi podnio ostavku: “Želja mi je da naša Općina Orehovica i dalje raste i razvija se”

Marko Hunjadi, zbog privatnih razloga, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Općinskog vijeća Općine Orehovica. Funkciju će do kraja mandata obavljati dosadašnji potpredsjednik Općinskog vijeća Zlatko Orsag.

Hunjadi je u priopćenju naveo da podnosi ostavku jer u sljedećim mjesecima, zbog osobnih razloga, neće biti u mogućnosti obavljati dužnost na kvalitetan način i s maksimalnim angažmanom. Naveo je i da mijenja radno mjesto pa tako nakon 13 godina napušta Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

Između ostalog, naveo je da je njegova želja daljnji ravnomjeran razvoj Općine, uključujući i naselja romske nacionalne manjine, a čemu se ipak nada se da će i sam u budućnosti moći pridonijeti.

U nastavu priopćenje prenosimo u cijelosti.

Želim se ovim kratkim priopćenjem zahvaliti svima onima s kojima sam surađivao u posljednjih nekoliko godina, kao predsjednik Općinskog vijeća Općine Orehovica. Naime, u sljedećim mjesecima, zbog osobnih razloga, neću biti u mogućnosti obavljati ovu dužnost na kvalitetan način, sa maksimalnim angažmanom. Stoga će, zbog moje privremene odsutnosti, poslove predsjednika Općinskog vijeća Općine Orehovica obavljati potpredsjednik Općinskog vijeća Zlatko Orsag.

Mnoge su stvari učinjene u ovom mandatu na području Općine Orehovica, a u svemu tome aktivno sam sudjelovao kao predsjednik Općinskog vijeća Općine Orehovica. Ono što je bila moja želja od prvoga dana jest ravnomjeran razvoj svih naselja na području Općine Orehovica, a to su Orehovice, Podbresta i Vularije, ne zaboravljajući ni naselje romske nacionalne manjine na području naše Općine. Sve što se radilo, radilo se na dobrobit ljudi, jer bez zadovoljnih ljudi nema ni napretka nijednog sela ni same Općine Orehovica. Želim istaknuti da su svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima nabavljena kvalitetna vozila, prema njihovim potrebama. Nogometnim klubovima su osigurani bolji i kvalitetniji uvjeti. NK „Croatia“ iz Orehovice dobila je novu rasvjetu, ogradu i tlakovce uz ogradu, klupe za rezervne igrače. U Podbrestu traju radovi na vanjskoj nadstrešnici i uređenju sanitarnog čvora. Pratili smo i pomagali rad Kulturno umjetničkog društva „Fijolica“, koje je pravi promotor naše Općine. Posebno sam se angažirao oko pomoći mladim obiteljima, gdje je dosada 18 mladih obitelji iskoristilo bespovratna sredstva, u iznosu od 20.000,00 kuna, za obnovu i uređenje nekretnina i njihovom vlasništvu. Uređena su groblja, sakralni objekti unutar naše Župe Orehovica, Župe Majke Božje Fatimske, obnovljena su dječja igrališta i dopunjena kvalitetnim igralima. Posebno sam se zalagao za izgradnju dječjeg vrtića, za dovršetak gospodarske zone Podbrest, parkiralište kod groblja u Orehovici i ono najvažnije Aglomeracija Podbrest te se nadam da će što prije započeti radovi na spomenutim projektima.

Mnogo je bilo, po mom mišljenju, dobrih stvari i inicijativa, prije svega, na zadovoljstvo stanovnika naše Općine Orehovica.

Želio bih se zahvaliti načelniku Franji Bukalu i zamjeniku načelnika iz redova pripadnika romske nacionalne manjine Marku Balogu na suradnji i uvažavanju, svim članovima Općinskog vijeća, bez čije pomoći i podrške, ne bi mogli toliko toga napraviti. Želio bih se zahvaliti svim predsjednicima i članovima mjesnih odbora, zaposlenicima Općine Orehovica, Osnovnoj školi Orehovica, svim predsjednicima udruga s područja naše Općine, djelatnicima Doma za odrasle osobe Orehovica. Želio bih se, s obzirom da i mijenjam radno mjesto, zahvaliti i svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, gdje sam proveo prekrasnih 13 godina.

Želja mi je da naša Općina Orehovica i dalje raste i razvija se, na zadovoljstvo svih stanovnika. Nadam se da ću i u vremenima koje dolaze, moći dati i svoj doprinos tom razvoju. – piše u propćenju.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More