STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

HUMANOST: Katruža u dva desetljeća dodijelila pet milijuna kuna potrebitima

Zaklada solidarnosti Katruža obilježila je dva desetljeća postojanja, a do sada je prikupila i najpotrebitijima dodijelila pet milijuna kuna pomoći.

Povodom obljetnice osnutka održana je konferencija za medije ispred Međimurske županije na kojoj su govorili upravitelj Katruže i župan Matija Posavec te članovi Upravnog odbora.

Katruža je osnovana 6. studenog 2000. godine odlukom Skupštine Međimurske županije, a na inicijativu tadašnjeg zamjenika župana Dragutina Lesara. Samo mjesec dana kasnije dodijelila je prvu ponoć. U dva desetljeća, dodijelila je ukupno 5 milijuna kuna pomoći, ili godišnje 250 tisuća kuna. Njezin rad podupiru međimurske općine i gradovi, a od samog početka uz Katružu su općine Orehovica, Domašinec, Donja Dubrava i Sveta Marija. U radu sudjeluju pojedinci, tvrtke, institucije, udruge, mediji, glazbenici, klubovi i mnogi građani Međimurja.

Trenutno Upravni odbor, kojim upravlja Miroslav Horvat, čine Mislav Čonkaš, Andrea Knežević, Štefica Martinez, Božena Malakoci-Oletić te Danica Pongrac-Krhač i Emil Vibović koji su u Odboru svih 20 godina. Članovi su bili i Božena Sever te Radovan Rudolf. Svih ovih godina rad Katruže nadgleda tajnica Zaklade Danica Holcinger

Ove godine Katruža je dodijelila 58 pomoći od ukupno 140 tisuća kuna. Svi koji trebaju pomoć, mogu se i dalje s povjerenjem javiti, poručeno je. Detalje donosimo u informativnom programu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.