STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Hrvatski rukometni savez zaustavio natjecanja do sredine svibnja

Foto: Željka Švenda

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na 9. sjednici donio je odluku o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Ipak, naglasak da će sezona biti završena. 

– Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a  misli na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad koronavirus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. – stoji u objašenjenju. No tvrde i da će prvenstva u svim ligama biti završena i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja.

Odluka je donesena uz deset glasova za i jednom protiv. RK Nexe smatra da bi se natjecanje trebalo nastaviti, a odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.

Objavljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Premijer liga. Ona bi se nastavila četvrtfinalom Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo igralo bi se 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige o čemu će HRS obavijestiti klubove.

UO donio je i odluku da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu. Na prijedlog izbornika Hrvoje Horvata, novi pomoćnik hrvatske muške seniorske reprezentacije je legendarni Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić.

Sjednicu je održala i Skupština koja je prihvatila Izvještaj o prihodima i rashodima za 2019. i 2020. godinu. Usvojeni su financijski i godišnji plan za 2021. godinu.

Na Skupštini je odlučeno da Europsko prvenstvo za kadete od 12.- 22. kolovoza igrati u Varaždinu i Koprivnici.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More