STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Hrvatska saznala prvog protivnika u Davis Cupu iduće godine, igrat će kod kuće

Malaga, 22.11.2022.- Final Davis Cup Malaga 2022. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Hrvatska reprezentacija iduće godine za plasman na završni turnir Davis Cupa igrat će protiv Austrije, a naši će tenisači igrati pred svojom publikom.

Ždrijeb kvalifikacijske faze održan je jučer u Malagi, a kuglicu s imenom Austrije izvukao je David Ferrer, trostruki pobjednik ovog natjecanja s reprezentacijom španjolske i ovogodišnji direktor Davis Cupa.

Hrvatska je bila postavljena za prvog nositelja, na temelju plasmana na rang listi Davis Cupa, a u ovom susretu će biti domaćin budući da je posljednji susret ovih daju sastava održan u Austriji. Taj se susret igrao u Grazu 2006. godine kada su Mario Ančić i Ivan Ljubičić su već nakon parova osigurali pobjedu Hrvatske vodstvom 3:0, a završilo je 3:2

Novi okršaj Hrvatske i Austrije bit će ili 3. i 4. veljače (petak i subota) ili 4. i 5. veljače (subota i nedjelja).

Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice Davis Cupa, u kojoj će u rujnu iduće godine nastupiti 12 pobjednika iz “Qualifier” faze te Australija, Kanada, Španjolska i Italija.

Parovi: Hrvatska – Austrija, Mađarska – Francuska, Uzbekistan – SAD, Njemačka – Švicarska, Kolumbija – Velika Britanija, Norveška – Srbija, Čile – Kazahstan, Južna Koreja – Belgija, Švedska – Bosna i Hercegovina, Nizozemska – Slovačka, Finska – Argentina, Portugal – Češka.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.