Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Hrvatska primljena u Schengen

Granični prijelaz Goričan, (Foto: Studio M)

GP Goričan (Foto: Studio M)

Hrvatska je primljena u najveće područje bez granica na svijetu – šengenski prostor. Odluku su danas jednoglasno potvrdili svi ministri iz 23 države, što je uvjet pristupanja Schengenu.

Od 1. siječnja kolone vozila na granicama sa susjedima u Europskoj uniji postat će prošlost, a imat ćemo i niz drugih koristi.

Odluku iz Bruxellesa komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović:

Hrvatska je u Schengenu!  Na našem europskom putu više nema granica. Ispunili smo sve uvjete, prošli dug i zahtjevan proces te je na Vijeću za unutarnje poslove odluka donesena u potpunom suglasju. S Hrvatskom u Schengenu na dobitku su svi – građani, gospodarstvo, Hrvatska i EU, poručio je Božinović na Twitteru.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.