STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Hrvatska pobjedom otvorila prijateljski turnir u Poreču

Foto: HRS
Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija u prvoj utakmici prijateljskog turnir u Poreču pobijedila je Češku 30:34 (17:13). 

 

  • Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, prije svega obrambeno. Išli smo na tragu onoga što smo rekli, duboka zonska formacija jer Češka ima izuzetne pucače s vanjskih pozicija. Bilo je dobro. Rotirali smo dio igračica, nismo mogli sve u jednoj utakmici, ali one koje nisu igrale dobit će priliku sutra. Osnovna stvar koju želimo ovdje jest da se stekne pobjednički mentalitet, da igračice dobe samopouzdanje da kao reprezentacija znaju i mogu pobjeđivati, rekao je nakon utakmice izbornik Nenad Šoštarić.

 

  • Atmosfera na klupi i terenu je bila odlična, svaka igračica je dala maksimum. Svi smo zadovoljni i sretni i nadam se da ćemo nastaviti tako, ne samo ovaj turnir, nego i dalje, komentirala je reprezentativka Katarina Ježić.

 

Sljedeći protivnik je Austrija.

 

  • Gledali smo prvo poluvrijeme Austrija – Slovenija, cure su jako dobre, imaju jaku obranu i puno se tuku, ali mislim da možemo brzom lotom i dobrim razigravanjem riješiti taj problem. Naravno, moramo nastaviti I ovako dobro igrati obranu to bih rekla da će biti najvažnije, kao i naše najvažnije oružje, kontra i polukontra. Ako nešto možemo, možemo trčati, najavila je Ježić.
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.