Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Hrvatska kompletirana uoči okršaja protiv Španjolske

Malaga, 22.11.2022.- Final Davis Cup Malaga 2022.

Malaga, 22.11.2022.- Final Davis Cup Malaga 2022. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Hrvatska teniska reprezentacija u punom je sastavu danas odradila trening u nakon što su se suigračima jučer priključili Mate Pavić i Nikola Mektić. Četvrtfinalni dvoboj Davis Cupa u Malagi protiv Španjolske na rasporedu je u srijedu s početkom u 16 sati.

Mektić i Pavić stigli su završnice ATP Finala u Torinu u kojem su samo dan ranije u konkurenciji parova igrali finale. Po dolasku u Malagu najprije su uslijedile čestitke ostalih članova ekipe.

Hvala na čestitkama. U Torinu smo imali odličan turnir – nažalost, zapeli smo u finalu, ali sve u svemu zadovoljni smo igrom, sakupili smo dosta mečeva i dosta samopouzdanja uoči dolaska u Malagu. Odradili smo trening i bit ćemo spremni za sutra“, rekao je Mate Pavić.

Mate Pavic Finals Davis Cup Malaga 20221122 2
Malaga, 22.11.2022.- Final Davis Cup Malaga 2022.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Nikola Mektić smatra da je dobar rezultat na završnici ATP Toura varažan za samopouzdanje što može pomoći u nadolazećim mečevima u Davis Cupu.

Mislim da je to korisno. I prošle godine smo imali dobar završni turnir i u dobroj formi došli na Davis Cup, ostvarili nekoliko pobjeda. Nadam se da možemo tako nastaviti i ovaj put. Teren nije toliko različit kao u Torinu, malo je brži u odnosu na prošlu godinu u Davis Cupu. Mislim da ćemo se moći dobro prilagoditi.“

Pobjeda u paru donosi trećinu mogućih bodova u cijelom susretu, jer su osim tog okršaja na rasporedu još dva pojedinačna meča.

Posljednjih godina, otkad se format promijenio, parovi imaju veće značenje. Mislim da je dobra stvar da imamo dobar par. Prošle godine smo pobijedili u svim mečevima, ove godine u Bologni smo pobijedili u dva od tri meča, tako da očigledno dobro igramo. Odgovarali su nam uvjeti u Davis Cupu, uključujući atmosferu, pa ćemo biti blagi favoriti u meču protiv španjolskog para. Bitno je da odigramo kao što smo igrali u nekoliko posljednjih mečeva“, kaže Pavić.

Malaga, 22.11.2022.- Final Davis Cup Malaga 2022.Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS
Malaga, 22.11.2022.- Final Davis Cup Malaga 2022. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Kada se povede razgovor o pritisku Nikola Mektić uvijek kaže da je dobrodošao i da njih dvojica s tim nemaju problema.

Apsolutno stoji. Dolazimo s turnira na kojem je pritisak bio ogroman. Možda smo zbog toga u prednosti jer dolazimo s turnira, a dobar dio drugih igrača je već nekoliko tjedana pauzirao. U susretu su samo tri meča, rezultat 1:1 je dosta izgledna opcija nakon pojedinačnih okršaja, a mi ćemo u tom slučaju biti spremni dati sve od sebe“, rekao je Mektić.

Rok do kada izbornici Vedran Martić i Sergi Bruguera trebaju prijaviti sastave istječe sat vremena prije početka susreta. U hrvatskoj postavi tu su Marin Čilić, Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod Španjolaca najizgledniji kandidati za pojedinačne mečeve su Pablo Carreño Busta i Roberto Bautista Agut.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.