Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Hrvatska bi i u punom sastavu imala problema sa Španjolskom

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija SP 2021 / Foto: HRS

Foto: HRS

Hrvatske rukometašice pripremaju se za novi izazov na Svjetskom prvenstvu. U petak od 20:30 izabranice Nenada Šoštarića igrat će protiv domaćina, Španjolske.

Pobjeda protiv Argentine pa dan predaha, stigli su kao naručeni za hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju. No, vremena za odmor nema previše. Već sutra čeka ih najteža utakmica Svjetskog prvenstva, premda će izbornik Nenad Šoštarić, reći da je najlakša. I doista, obje teorije drže vodu. Ali da je Hrvatska i kompletna, imala bi velikih problema da pobijedi domaćina Svjetskog prvenstva koji se vidi najmanje u polufinalu, ako ne i s naslovom svjetskog prvaka jer iz Japana od prije dvije godine brani srebro.

Do sada su na ovom prvenstvu redom u prvom krugu pobjeđivale Argentinu 29:13, Kinu 33:18, Austriju 31:19 te na početku drugog Japan 28:26. Dale su 121 pogodak što je prosjek od 30,25, a primile 76, ili u prosjeku 19 pogodaka po susretu.

Hrvatska i Španjolska odigrale su sedam međusobnih utakmica na velikim natjecanjima, pri čemu su Španjolke upisale pet pobjeda. Naše su rukometašice slavile po jednom na svjetskom i europskom prvenstvu. Obje pobjede bile su dosta davno i nemaju previše veze s ovom našom generacijom. Na SP 2007. godine i na EP 2010. godine.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.