Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

HRS usvojio kalendar natjecanja za novu sezonu

rukomet_ilustracija / Foto: Željka Švenda

Foto: Željka Švenda

Hrvatski rukometni savez na održanoj Sjednici Upravnog odbora donio je nekoliko odluka, među kojima je i odluka o kalendaru natjecanja za novu sezonu. Nakon gotovo šest mjeseci, službena natjecanja pod okriljem HRS-a počet će 26./27. rujna 1. hrvatskom rukometnom ligom za žene.


Hrvatski rukometni savez nije ni jednog trenutka mirovao tijekom tog prisilnog prekida. Dapače, pripremio je i osmislio brojne novosti koje ćemo ugraditi u sezonu koja je pred nama – od digitalizacije cijelog Saveza i sustava, sređivanja baze podataka kompletne rukometne obitelji, do promjena u sastavu liga i sustavima natjecanja kod mlađih dobnih uzrasta, navode u priopćenju.

Prva ženska rukometna liga počinje s natjecanjem 26./27. rujna, baš kao i Druge hrvatske ženske lige Sjever i Zapad. Druga hrvatska ženska rukometna liga Jug kreće 03./04. listopada 2020.

Paket 24 Premijer liga, Prve muške rukometne lige Sjever i Jug te Druga liga Sjever počinju s natjecanjem  26./27. rujna. Druge muške lige Istok, Zapad i Jug počinju svoja natjecanja 03./04. listopada.

Prijelazni rok za natjecateljsku sezonu 2020./21. traje od 01. srpnja 2020. godine do 28. veljače 2021. godine.

Odlukom Upravnog odbora ukinuti su Propisnik o statusu rukometaša, Registracijski propisnik, Postupovni propisnik Registracijskog povjerenstva te Propisnik o ustroju natjecanja, a donešena je odluka o usvajanju Propisnika o ustroju natjecanja te Propisnika o registraciji osoba i klubova te statusu igračica/igrača.

Upravni odbor imenovao je odvjetnika iz Zagreba Ivana Čuića za arbitražnog suca HRS-a.

Upravi odbor imenovao je odvjetnika iz Zagreba Srećka Ilića za stegovnog suca HRS-a.

Upravni odbor donio je odluku o propozicijama natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./2021., popunjavanju seniorskih liga te odluku o sustavu natjecanja mlađih dobnih uzrasta.

Upravni odbor donio je odluku o Povjereniku/voditelju natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./21. Za Paket 24 Premijer ligu, Prvu hrvatsku žensku ligu, Prve lige (M) te sve Druge lige povjerenik je Ante Ančić.

Upravni odbor imenovao je Komisiju za provedbu epidemioloških mjera koju čine: dr. Tamara Poljičan, dr. Dario Rahelić, dipl. sant.ing. Robert Kober, mag. med. Cecilija Rotim, dr.sc. Damir Trut i mag. Romeo Vrečko.

Upravni odbor utvrdio je liste sudaca i nadzornika suđenja u natjecateljskoj sezoni 2020./21.

Upravni odbor imenovao je Povjerenstvo za delegiranje sudaca u natjecateljskoj sezoni 2020./21., koje čine Josip Posavec, Ante Ančić i Tomislav Lukić. Također je imenovan povjerenik za delegiranje delegata. Tu će dužnost obavljati Ante Ančić. Upravni odbor prihvatio je prijedlog organizacije Svjetskog prvenstva za kadetkinje koje će se održati od 07. – 20. prosinca ove godine u Poreču, odnosno prijedlog organizacije Europskog juniorskog prvenstva koje će se održati od 07. – 17. siječnja 2021. godine u Poreču.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.