STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Hospitalizirano 120 pacijenata! Bolnica uvela nove mjere – obustavljena većina posjeta

U Međimurskoj županiji proteklog dana PCR testiranjem evidentirana su tri pozitivna slučaja na COVID-19. Oporavilo se 258 osoba pa su trenutno 1644 oboljele osobe, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 120 pacijenata. Proteklog dana 10 ih je hospitalizirano, a četiri su otpuštene, dok su četiri pacijenta na invazivnoj respiraciji.

Privemena obustava posjeta

Zbog sve lošije epidemiološke situacije obustavljene su posjete pacijentima u Županijskoj bolnici Čakovec. Iznimno, posjete su dozvoljene palijativnim i životno ugroženim pacijentima. Pratnja na porodima je i dalje dozvoljena uz EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Stvari i potrepštine koje se donose pacijentima ostavljaju se na odjelima uz prethodnu najavu u vrijeme posjeta.

Privremenu su odgođeni i svi pacijenti koji su naručeni na preglede u internističke polikliničke ambulante, osim onkoloških, dermatoloških I dijabetoloških pacijenata. U slučaju oslobađanja kadrovskih kapacitetan pacijenti će biti pozvani na preglede sukladno mogućnostima, javili su iz bolnice.

Navedene mjere uvedene su do poboljšanja epidemiološke situacije.

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena 254 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 520 ljudi. Jedna je osoba preminula, a 245 se oporavilo. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 230 pacijenata, među kojima su 22 na respiratoru.

Cijepljenje bez najave nastavlja se u subotu u trijaži Županijske bolnice Čakovec od 9 do 12 sati. Brzo antigensko testiranje (BAT) subotom i nedjeljom provodi se od 8:30 do 12:00 sati na parkiralištu iza bolnice, a u ispostavi hitne pomoći u Murskom Središću u nedjelju od 8:30 do 12. U ponedjeljak će se BAT testiranje provoditi u ispostavi hitne pomoći u Prelogu od 12 do 14 sati.

Dom zdravlja Varaždinske županije cijepljenje prvom, drugom i trećom dozom  organizira u subotu od 8 do 14 sati – u domovima zdravlja u Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More