Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

HOO će financirati licenciranje trenera NK Parag, podržana i ideja o izgradnji igrališta

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) / sastanak s predstavnicima NK Parag

Foto: Hrvatski olimpijski odbor (HOO)

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač primili su u prostorijama krovne udruge hrvatskog sporta Suzanu Krčmar, predsjednicu Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara, s kojom HOO od sredine 2020. godine ima potpisan sporazum o suradnji.

U njezinoj pratnji bili su djelatnik spomenutog romskog saveza Dario Bogdan te dvojica članova NK Parag iz istoimenog mjesta u blizini Nedelišća – predsjednik kluba Davor Oršuš i klupski predstavnik u skupštini NS-a Međimurske županije Vjeran Balog.

Balog je upoznao domaćine s djelovanjem jedinog aktivnog nogometnog kluba romske etničke manjine u Hrvatskoj te ukazao na dva akutna problema koji mu predstavljaju prepreku za još uspješniji rad – nedostatak vlastitog igrališta i licenciranog trenera.

Predsjednik i tajnik HOO-a iskazali su bezrezervnu podršku za rješavanje tih problema, složivši se da troškove osposobljavanja budućeg licenciranog trenera snosi HOO, a da se kompleksniji problem – nogometno igralište, riješi u suradnji s HNS-om i Olimpijskom solidarnošću. Prethodno  bi se u dogovoru s općinom Nedelišće trebalo osigurati prostorno rješenje za taj projekt.

Sastanku su nazočili i HOO-ov direktor Ureda za programe razine lokalnog sporta Hrvoje Balen te voditeljica programa Olimpijske solidarnosti Vesna Peran. Saborski zastupnik Veljko Kajtazi nije nazočio zbog službene spriječenosti, prenosi HOO na svojim službenim stranicama.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.