Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

HOMMAGE: Ivo Gregurević – prva izložba na otvorenom CZK Čakovec

Izložba CZK Hommage: Ivo Gregurević, Foto: Filip Švenda/Studio M

Centar za kulturu Čakovec krenuo je s novim načinom izložbi, a posjetitelji ih od sada od sada mogu razgledati u širem centru grada.

Prva izložba je u čast hrvatskog dramskog umjetnika – Ive Gregurevića odajući tako počast glumačkom velikanu koji je prerano preminuo početkom prošle godine. Izložba je organizirana u suradnji s Kino mrežom Hrvatske i Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom, a predstavila ju je Marina Oskoruš, voditeljica izložbi u čakovečkom CZK.

Filmsko gradivo sastavljeno od fotografija i plakata filmova u kojima je glumio Gregurević izloženo je u reklamnim ormarićima Centra za kulturu Čakovec u središtu grada.

DSC5066
Izložba CZK Hommage: Ivo Gregurević, na slici Romano Bogdan, direktor CZK Čakovec, Foto: Filip Švenda/Studio M

Novu izložbu najavljuju već za tri tjedna, a ona će biti posvećena nacionalnoj filmskoj baštini. Sve je ovo dokaz, da ni u vremenu pandemije, CZK ne miruje, kazao je novinarima ravnatelj Romano Bogdan. Dodao je i da su u ovoj krizi najviše stradali nezavisni umjetnici, stoga za jesen Centar priprema programe koji će i njima pomoći da bi se oporavili.

DSC5067
Izložba CZK Hommage: Ivo Gregurević, Foto: Filip Švenda/Studio M

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.