Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

HNL: Povratak navijača na tribine, ali samo uz COVID potvrdu

Stadion Maksimir (Foto_ Željka Švenda)

Stadion Maksimir (Foto_ Željka Švenda)

Tri dana prije početka nove nogometne sezone, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) je donio odluku o povratku gledatelja na tribine za sve one koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 18. lipnja 2021., koja je na snazi od 1. srpnja 2021. godine, određeno je da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a točkom V. definirana je iznimna mogućnost organizacije natjecanja uz prisustvo gledatelja ako se ispune posebni uvjeti.

Na stadionima neće biti ograničenja za broj gledatelja, ali će ulaznice moći kupiti samo navijači s COVID potvrdama.

– S obzirom na interes gledateljstva za prisustvom na utakmicama HT Prve lige, utakmice će se organizirati bez ograničenja broja gledatelja uz obvezu da svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 sata), objavio je HNS.

Klub domaćin odgovoran je za provjeru potvrda kod gledatelja, a delegat, uz tehničku pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnog stožera prijavljenih u zapisnik utakmice.

– Svi igrači, članovi stručnog stožera i ostalo osoblje klubova HT Prve lige koji sudjeluju na utakmici moraju za svaku utakmicu imati EU digitalnu COVID potvrdu, PCR ili brzi antigenski test, dodali su iz HNS-a.

COVID potvrdu mogu dobiti svi koji su preboljeli koronavirus u posljednjih šest mjeseci, cijepili su se protiv koronavirusa ili imaju negativan antigenski test ne stariji od 48 sati ili negativan PCR-test ne stariji od 72 sata.

Prva HNL počinje u petak u 18:55 susretima Dinama i Slaven Belupa, a u 21 sat igraju Osijek i Šibenik.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.